Trebuie să recunosc că pentru mine duminica este ziua aia în care „nici iarba nu crește” cum se spune pe la noi. Sau „nici focul nu arde-n vatră” cum am auzit prin Ardeal. Adică e ziua aia în care, în afară de faptul că pregătesc tradiționalul meu meniu de duminică, despre care v-am povestit, nu fac absolut nimic. Un pai nu mișc, nici dacă vin primarul, notarul, prefectul și polițaiul de servici al urbei. Este ziua în care pur și simplu plimb „lenea” de la laptopul din living – pe care-l folosesc pentru blog și munca mea de pe net – la laptopul din dormitor destinat exclusiv filmelor, serialelor, cărților și a altor lucruri care mă relaxeză și-mi destind mintea. Alteori decid să „plimb” lenea o idee mai departe, adică la Orșova, de exemplu, Dunărea la Cazane fiind destinația mea preferată pentru „spălarea de creier”, dar asta e deja o poveste mai lungă.

Culorile reprezintă pentru mine cel mai bun mijloc de „transă” – de fapt acea stare în care, privind un amestec de culori numit pictură, desen, fotografie sau artă digitală, devin detașată de restul realității, ochii mei amestecând în minte culorile pe care le văd și transformându-le în imaginea care îmi place sau nu-mi place. Pentru duminica asta am ales niște tablouri pictate care mi-au plăcut la nebunie – dacă aș avea bani să le cumpăr mâine le-aș atârna pe pereți- și câteva dintre jocurile mele în culori, în photoshop, pe care le fac doar așa….să-mi deconectez neuronii.

Butterfly - Colorful wings
colorful wings – aripi colorate
horse
freedom – libertate
maci
gingășie
autumn colors
in parc
Strange reflection – Reflecție ciudată
Abstract autumn
Covor de toamnă

Cu siguranță v-ați dat seama care-s „mâzgălelile” mele și care-s tablourile pe care le-am găsit pe un site cu picturi aici . Care-s culorile duminicilor voastre? Sau sunetele…sau gusturile…orice 🙂